

2024 CPS Conference Agenda at-a-Glance - 9 CPS CEU's, 11 CHES

Tuesday, October 8	Session	Session Title	Presenters
11:00 am-12:00 pm	Registration / Box Lunch (Gourmandise)		
12:00 pm-12:10 pm	Welcome (10 minutes)		Kerilee Burton
12:10 pm-1:15 pm	*Session 1 (65 minutes) - 1 CEU, 1.5 CHES	Manufacturers Panel – Part 1	Manufacturers (5) ChildSource, Doona, Kids Embrace, Joie, Chicco
1:15 pm-1:45 pm	Manufacturer Break (30 minutes)		All manufacturers
1:45 pm-2:45 pm	*Session 2 (60 minutes) - 1 CEU, 1 CHES	Real World:Vehicle Design and Car Seat Case Studies	Stockton 12 Honda Representatives -15 Min Lawrence Hopper - 45 Min
3:00 pm-5:00 pm	*Educational Opportunity - 1 CEU, 1 CHES	 Revolving Seats Lock offs vs. belt tensioners Seat belt Hacks Counterfeit Seats 	Rachel Rosenburg
3:00 pm-5:00 pm	Checkpoint (120 minutes) - 1 or 2 CHES		Sheri McCarty / Linsey Miller
5:30 pm-7:00 pm	Tech Activity	Pizza/Paint Night	Linsey Miller

Wednesday, October 9	Session	Session Title	Presenters

7:30 am-8:30 am	Registration / Breakfast (Gourmandise)		
8:30 am – 9:15 am	*Session 3 (45 minutes) - 1 CEU, .75 CHES	Counterfeit: Real or Fake?	Doona
9:15 am – 10:00 am	*Session 4 (45 minutes) - 1 CEU, 1 CHES	Manufacturers Panel – Part 2	Manufacturers (3) Babyark, Safe Travel Systems, Inc., Evenflo
10:00 am-10:15 am	Manufacturer Break (15 minutes)		All manufacturers
10:15 am – 11:00 am	*Session 5 (45 minutes), 1 CEU, 1 CHES	Manufacturers Panel – Part 3	Manufacturers (3) Peg Perego, Cybex, Nuna
11:00 am-12:00 pm	*Session 6 (60 minutes) - 1 CEU, 1 CHES	You Spin Me Right Round Baby, Right Round: An overview of Rotating Car Seats in the United States.	Britney Schroeder, Babyark
12:00 pm-1:00 pm	Appreciation Luncheon (Catering by Bryce)		
1:00 pm-2:00 pm	*Session 7 (60 minutes) - 1 CEU, 1 CHES	Hot Topics in CPS	Denise Donaldson, Safe Rider News
2:00 pm-2:15 pm	Manufacturer Break (15 minutes)		All manufacturers
2:15 pm-3:00 pm	Session 8 (45 minutes)75 CHES	Panel: Diversity in Child Passenger Safety	Amanda Shirley, Utah Refugee Connect; Elvia Caldera-Soria, Utah County Health Department; Martin Herrera, Penna Powers; Heather Brown, Utah Navajo Health System
3:00 pm-4:00 pm	*Session 9 (60 minutes) - 1 CEU, 1 CHES	MACPS Knowledge Challenge Game	Courtney Barry, Chicco

